dinsdag 2 augustus 2011

Myrna Goossen, Irene Moors en Nicolette van Dam in speciale TV kantine @ Bekende Nederlandse vrouwen

De TV kantine - 20 jaar RTL: met Ron Brandsteder, Myrna Goossen en Nicolette van Dam.
Coryfeeën vieren feest in 'De TV Kantine: 20 Jaar RTL', tijdens de uitzending is er een gezellig gesprek tussen Nicolette van Dam en Myrna Goossen. Ze worden vergezeld door Ron Brandsteder (en de bijbehorende moppentopper).

Op vrijdag 2 oktober 2009 bestond RTL precies 20 jaar in Nederland, een mijlpaal waar alle betrokkenen, die uiteraard ook in 'De TV Kantine' over de vloer komen, graag bij stilstaan. Carlo Boszhard en Irene Moors kruipen voor de special 'De TV Kantine: 20 Jaar RTL' in de huid van onder meer nieuwe personages als Viola Holt, Hans van der Togt, Ron Brandsteder, Nicolette van Dam en Michael Jackson. Er zijn gastrollen van (de echte) Bekende Nederlandse vrouwen Catherine Keyl, Myrna Goossen en Willibrord Frequin.
In 'De TV Kantine' wordt een groot feest gehouden waar oude en nieuwe coryfeeën samen komen om het glas te heffen. Daar worden herinneringen opgehaald aan oude succesvolle programma's als de concurrent van KoffieMax van Myrna Goossen 'Koffietijd', 'De 5 Uur Show' en 'Rad van Fortuin'. Het feest wordt live geregistreerd door NOVA, waar Clairy Polak met vriend en vijand van de zender probeert te achterhalen wat twintig jaar RTL 4 Nederland heeft opgeleverd.
Speciale TV kantine ter ere van 20 jaar RTL met Myrna Goossen
De start van RTL Véronique op 2 oktober 1989 betekende ook het begin van satelliettelevisie in Nederland.
Werd het aantal gepersifleerde BN'ers in De Tv Kantine eerst begroot op 71, inmiddels is duidelijk dat Carlo Boszhard en Irene Moors dit eerder gepubliceerde aantal fors gaan overschrijden. Of het er 90 of wellicht zelfs 100 worden is nog niet duidelijk, aangezien het laatste script van het succesvolle RTL 4-programma nog in ontwikkeling is.
Als laatste zijn aan het bonte scala Bekende Nederlandse vrouwen toegevoegd: Linda de Mol, Barack Obama, Clairy Polak, Mien Dobbelsteen, Dokter van der Ploeg, Jan Peter Balkenende, Eric van Tijn, Angela Groothuizen, Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Eerder al waren scènes te zien of opgenomen met onder meer gelijkenissen van Patricia Paay, Maurice Wijnen, Ali B, Karl Noten, Kim Holland, Joop Braakhekke, Connie en Hans Breukhoven, Chazia Mourali, Pauw & Witteman, Jan de Hoop, Mart Smeets, Prem Radhakishun, Natalie (uit 'Idols'), Ans Marcus, Marc-Marie Huijbrechts, Aart Staartjes, Gaston Starreveld, Marc Forno, Marianne van Wijnkoop, Mari van de Ven, Frits Sissing, Winston Gerschtanowitz, Cilly Dartell, Albert Verlinde, Char, Joran van der Sloot, Mary Borsato, Joop van Tellingen, Wilma Nanninga, Jan Jaap van der Wal, Myrna Goossen, Jos Brink, Ivo Niehe, Peter R. de Vries, Maarten van Rossum en Lucille Werner.
In de uitzending van vrijdag 3 april, getiteld, Vieze Spelletjes, werden de Televizierring-nominaties bekendgemaakt. Tot ieders grote verbazing is naast Gerard Joling en Matthijs van Nieuwkerk ook Karl Noten genomineerd als beste tv-man. Heel medialand is in rep en roer, wie heeft er met de uitslag gerommeld? Is het een list van Liesbeth List? Is het Adje? Is het Frits Sissing? Of heeft Karl zelf met de stemmen geknoeid om zijn populariteit terug te winnen. In deze aflevering de perikelen rondom de nominaties die veel stof doet opwaaien. Naast de persiflages schitteren ook de echte Gerard Joling en Adje in deze aflevering.
De TV Kantine is een televisieprogramma waarin Carlo Boszhard en Irene Moors elke aflevering verschillende bekende Nederlanders zoals Myrna Goossen persifleren. De eerste uitzending was op 20 maart 2009. De eerste twee seizoenen trok het programma gemiddeld 1,5 miljoen kijkers. De derde serie trekt een kijkerspubliek van gemiddeld 2,2 miljoen kijkers.
In De TV Kantine wordt iedere week een aantal bekende Nederlanders gepersifleerd. In elke aflevering speelt er zich een apart verhaal af, waarin de gepersifleerde BN'ers een rol hebben. Wekelijks spelen ook verschillende 'echte' bekende Nederlanders zoals Myrna Goossen een gastrol in De TV Kantine.
In 1996 begonnen Boszhard en Moors al met typetjes in Pittige Tijden, onderdeel van het populaire kinderprogramma Telekids. Nadat Telekids stopte, pakten ze het persifleren weer op in het programma Life & Cooking. Daarin kwamen Boszhard en Moors in verschillende seizoenen met verschillende persiflage-onderdelen. In een van de eerste seizoenen werden Willem-Alexander en Máxima nagedaan in Hou Van Holland. Daarna volgden nog onder meer De Veerbootjes, Showtime, Marianne & Mari (over Marianne van Wijnkoop en Mari van de Ven) en het zeer succesvolle De Wereld Slaat Door, een parodie op De Wereld Draait Door met Matthijs van Nieuwkerk.
Het eerste seizoen van de persiflagecomedy begon op 20 maart 2009. Het seizoen telde zeven reguliere afleveringen en één compilatie-uitzending. Iedere aflevering had een andere verhaallijn, zoals de zoektocht naar het Gouden TV-Idee, een nieuwe serie Sterrenslag, de bruiloft van Patty Brard enzovoort. Iedere aflevering werd afgesloten door een stichtelijk woord van de overleden Jos Brink.
Ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van RTL Nederland werd op vrijdag 2 oktober 2009 een speciale aflevering van De TV Kantine uitgezonden. Hierin werden bekende RTL-sterren gepersifleerd, zoals Ron Brandsteder, Myrna Goossen en Viola Holt. Ook waren er persiflages op oude programma's als De 5 Uur Show en Rad van Fortuin.
Het tweede seizoen van De TV Kantine begon op 9 april 2010. In dit seizoen zitten naast oude persiflages ook een hoop nieuwe persiflages, zoals Maik de Boer, Jan Kooijman, Paul de Leeuw, Tatjana Simić en Bram Moszkowicz. De afleveringen staan telkens in een ander thema, zoals Volendam of Koninginnedag. Daarnaast zijn er persiflages op televisieprogramma's als 'Allo 'Allo!, Schone Schijn en The Golden Girls.
Later is het derde seizoen op RTL 4 begonnen. Tussen de liveshows en de uitslagen van de nieuwe talentenjacht The Voice of Holland worden de afleveringen uitgezonden. Het seizoen bestaat uit 9 nieuwe afleveringen. Er worden nieuwe typetjes nagedaan zoals René van der Gijp, Jokertje, Barbie uit Oh Oh Cherso, Bonnie St. Claire en André van Duin.
Myrna Goossen werd voor het eerst in aflevering 3 gepersifleerd in de TV kantine. Later trad ze nog in het echt op tijdens de speciale aflevering ter gelegenheid van het 20 jaar bestaan van RTL, RTL 4: 20 jaar.
In deze aflevering waren er gasttrollen weggelegd voor Willibrord Frequin, Catherine Keyl, Ria Valk en Myrna Goossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten