woensdag 21 maart 2012

Pernille La Lau en Dione de Graaff in koffietijd @ Bekende Nederlandse Vrouwen


NOS presentatrice Dione de Graaff te gast in Koffietijd bij Pernille La Lau om te vertellen over de WK afstanden schaatsen in Thialf, Heerenveen

Bekende Nederlandse Vrouw Dione de Graaff is al 17 jaar het gezicht van NOS Studio Sport.

Vanaf morgen is Dione de Graaff te zien als presentatrice bij de laatste schaatswedstrijden van het seizoen, het WK Afstanden in Thialf, Heerenveen.

Van 22 tot en met 25 maart zijn de laatste schaatswedstrijden van het seizoen te zien, namelijk de WK afstanden. Op woensdag 21 maart wordt het Heerenveen Holland House geopend met om 18:00 uur de officiële loting.De beste schaatsers uit de hele wereld komen naar Nederland om het seizoen af te sluiten met de WK afstanden. Deelnemers zijn onder andere Sven Kramer, Marrit Leenstra, Ireen Wüst, Stefan Groothuis, Shani Davis, Ivan Skobrev, Håvard Bøkko en viervoudig Wereldkampioen sprint Lee.

Dione de Graaff is de dochter van VARA-eindredacteur Jan de Graaff. Als kind hield ze al alle uitslagen en rondetijden van het schaatsen en wielrennen bij en maakte ze klassementen en lijsten tijdens grote evenementen als de Tour de France.Zelf deed Bekende Nederlandse Vrouw Dione de Graaff aan schaatsen en bobsleeën. Ook deed Dione de Graaff aan tennissen, zoals op jeugdfoto's in de uitzending te zien was. Tijdens haar studie aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg werkte ze bij Omroep Amersfoort. Ze liep stage bij NOS Studio Sport, waar ze later presentatrice werd.Op televisie is Dione de Graaff vooral te zien bij items over schaatsen en wielrennen en inmiddels is ze al 17 jaar werkzaam bij Studio Sport.

 

Vanaf donderdag wordt met het WK Afstanden het schaatsseizoen 2011/'12 afgesloten. Het toernooi, dat in Thialf wordt verreden, is van begin tot eind rechtstreeks te volgen bij de NOS. Namens Nederland komen maar liefst 21 schaatsers in actie. Koningin Beatrix is op zaterdag één van de aanwezigen in het uitverkochte Thialf.Ook de NOS-ploeg verschijnt dit weekend in Heerenveen aan de start om het toernooi te verslaan voor televisie, radio en NOS.nl. Analisten Rintje Ritsma, Anni Friesinger en Erben Wennemars staan presentator Dione de Graaff dit weekend in Heerenveen bij als deskundigen. Het commentaar bij de beelden op Nederland 1 en NOS.nl wordt verzorgd door het trio Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman. Sebastiaan Timmerman en Erben Wennemars doen verslag voor de luisteraars van NOS Langs de Lijn.

Pernille La Lau
Pernille Ragnhild La Lau (Amsterdam, 18 september 1971) is een Nederlandse tv-presentatrice.

Haar voornamen komen uit Noorwegen, waar Pernille's oma vandaan komt. De achternaam La Lau stamt af van de Franse Hugenoten. Pernille is de dochter van een bankmedewerker en een logopediste. Op twaalfjarige leeftijd doet ze haar eerste radiointerview voor AVRO's Sportpanorama Junior. In 1985 kan ze haar creativiteit kwijt bij Club Veronica, de jongerenafdeling van Veronica.

La Lau studeerde internationaal marketing management aan de HES en aan de Hogeschool Holland. In 1989 was Joop van den Ende bezig met het opzetten van TV10. Pernille zou omroepster worden. Helaas kreeg TV10 geen uitzendlicentie, waarop Pernille ging reizen en haar studie weer oppakte.
In 1997 begon ze haar tv-loopbaan bij het programma Het Nieuws op de commerciële tv-zender SBS 6. Bij dezelfde zender werd ze ook geregeld ingezet als een van de presentatrices van de late editie van Hart van Nederland. In 2001 presenteerde ze op de commerciële zender NET 5 de kinderquiz Het Syndicaat. Na negen jaar bij SBS 6 te hebben gewerkt, maakte ze in 2005 de overstap naar de publieke omroep Teleac. Daar presenteerde ze samen met Bas Westerweel het programma Bij ons thuis. Eind 2005 ontwikkelde Pernille La Lau voor dezelfde omroep het programma De Nationale Inburgeringstest.

Eind april 2006 maakte ze de overstap naar de commerciële tv-zender RTL 4. Hiervoor presenteert ze 4 in het Land en Editie NL. In 2008 stapte ze weer over naar Teleac. Hier presenteert ze momenteel 4 dagen per week de nieuwe talkshow Helder. Daarnaast maakt Pernille La Lau samen met Bekende Nederlandse Vrouwen Loretta Schrijver en Quinty Trustfull deel uit van de presentatoren van Koffietijd.

Pernille La Lau had van 2000 tot 2008 een relatie en kreeg samen met hem een zoon en een dochter.


Pernille La Lau: ‘Geen rivaliteit bij Koffietijd’

Pernille La Lau stelt dat er niets waar is van de geruchten dat Loretta Schrijver en Quinty Trustfull haar komst bij Koffietijd zagen als concurrentie. Dat zegt ze in TROS Kompas. La Lau voelde zich erg welkom. “Het is juist een warm bad waarin ik terechtgekomen ben. Elk me- dewerker is belangrijk, elke verjaardag wordt gevierd en alle uitzendingen worden met evenveel aandacht en liefde gemaakt. Koffietijd is een heel open programma, het brengt gezelligheid in je huiskamer.“

Gezelligheid brengen is de doelstelling van Koffietijd. “Wij voelen dat, maar onze gasten ook, zo wordt ons vaak verteld. De villa waarin het programma wordt opgenomen draagt erg bij aan de sfeer. We komen daar vaak in het donker aan en worden samen langzaam wakker. Dat zorgt voor een heel relaxed ochtendgevoel, ook bij de gasten.”

Pernille La Lau voelt zich op haar plek bij de RTL 4-ochtendshow. “Voor mij is het belangrijk dat ik ruimte krijg om te improviseren, geen praatpop hoef te zijn. Natuurlijk zitten we vast aan een format, dat vind ik niet meer dan logisch. Maar verder zijn we redelijk vrij in wat we vragen aan onze gasten. Iedereen komt tegenwoordig ook langs.”

“Je merkt dat mensen de waarde van Koffietijd beginnen in te zien“, besluit ze.

Pernille La Lau
Pernille la Lau: “Wie goed communiceert legt de basis voor succes”

Als iemand vergroeid is met het medium TV, dan is het Pernille La Lau. De anchorwoman van SBS6 debuteerde op jonge leef­tijd. Zo was ze onder andere te zien op een eenwielfiets in ‘Stuif es in’ en was ze op twaalfjarige leeftijd te horen in het radiopro­gramma ‘Avro’s Sportpanorama Junior’. Voor SBS6 presenteerde zij onder andere ‘SBS Nieuws’ en ‘De Nieuws Top 10’ van.... Maar de presentatrice heeft meer noten op haar zang. Met dank aan haar HEAO-studie International Marketing Management deed Pernille kennis op van de wetten van het bedrijfsleven. Ze gebruikt die kennis, en haar ervaring in het televisiebedrijf, om pre­sentaties te geven over efficiënt opereren in het medialand­schap. Haar boodschap: wie goed communiceert legt daarmee de basis voor succes. Alleen een duidelijk verhaal dat met vak­manschap en professionaliteit gebracht wordt valt op in de dui­zenden boodschappen die de media iedere dag weer bereiken. En Pernille kan het weten. Het SBS6 nieuws wordt dagelijks door profit- en nonprofit organisaties gebombardeerd met verzoeken om aandacht. Ze is dan ook bij uitstek in staat om praktische tips te geven aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de massacommunicatie. Dat is Pernille la Lau. Sprekend.

Pernille La Lau weer vrijgezel

RTL-presentatrice Pernille La Lau (36) is weer vrijgezel. Na acht jaar is haar relatie met de 48-jarige Taco Joustra op de klippen gelopen.

Pernille en Taco hebben twee kinderen: Nuala (4) en Bjørn (5).

De presentatrice, die momenteel te zien is in 4 in het Land en Editie NL, stapt binnenkort van de commerciële omroep over naar de publieke omroep. Pernille gaat aan de slag bij Teleac, waar ze eerder samen met Bas Westerweel het programma Bij ons thuis presenteerde.

Pernille La Lau ruziet met ex-man over geldbedrag

Pernille La Lau vermoedt dat haar ex-man Taco Joustra graag in de publiciteit staat. De presentatrice van het programma Koffietijd neemt Joustra kwalijk dat hij met de media zou hebben gesproken.

“Ik dacht juist dat Taco en ik goed contact hadden en hele goede afspraken hebben gemaakt”, vertelt La Lau in het weekblad Story.

Joustra stelde onlangs dat hij al meer dan een jaar op geld van zijn ex-vrouw zit te wachten. Ze spraken af dat La Lau na de verkoop van haar huis de helft van de overwaarde zou overmaken naar Joustra.

Dat Pernille La Lau haar ex-man verdenkt van het lekken naar de pers, noemt Joustra 'klinkklare onzin'. "Dat doet mij bijzonder veel pijn", zo zegt hij tegen het tijdschrift.

Volgens La Lau is het waar dat Joustra het extra geld nog niet heeft gekregen. “Dat komt doordat ik mijn huis in Weesp nog niet heb kunnen kopen.”

De Amsterdamse ontkent ook Joustra’s bewering dat hem door Pernille La Lau zou zijn verboden met zijn kinderen te praten. “Taco spreekt zijn kinderen vrijwel dagelijks. Mijn zoon heeft tegenwoordig een eigen mobiel en heeft regelmatig sms-contact met zijn vader.”

Als er iemand vergroeid is met het medium tv, dan is het Pernille La Lau. De anchorwoman debuteert al op jonge leeftijd. Als zij 12 jaar is doet zij haar eerste radio interview voor Avro's Sportpanorama Junior en twee jaar later kan ze al haar creativiteit kwijt bij een jongerenprogramma Club Veronica.


Anchorwoman
Tijdens haar studie aan de HES en de Hogeschool Holland, waar zij haar baccalaureaat in Internationaal Marketing Management haalt, krijgt Pernille La Lau als 21-jarige landelijke bekendheid als presentatrice van het grote showprogramma Postcode Bingo. In 1997 wordt zij anchorwoman van Het Nieuws bij SBS6. Pernille is het vaste gezicht, maar wordt ook regelmatig ingezet voor Hart van Nederland. Achter de schermen is ze dagelijks aanwezig om de teksten voor het nieuws te schrijven en te redigeren, voice over te doen, reportages te monteren of om als verslaggever op pad te gaan. Kenmerkend voor haar zijn Pernille's brede interesse, nieuwsgierigheid, enthousiasme en spontane improvisatievermogen bij het maken van programma's. Ze heeft een internationale achtergrond, liefde voor reizen onder de lokale bevolking en kennis van andere landen en gewoonten. Haar manier van werken is zowel feitelijk als warm en persoonlijk betrokken. Voor Net5 presenteert Pernille in 2001 de kennisquiz op hoog niveau: Het Syndicaat. De quiz is een ultieme mix tussen feitenkennis en improvisatie. "En heerlijk om weer een programma zonder autocue te presenteren" zo zegt Pernille.

Reportages op locatie
De persoonlijke interesses van Pernille La Lau weet ze verder vorm te geven in een aantal grote reportages op locatie. In december 2000 gaat zij naar Eritrea voor een nieuwsspecial over de Nederlandse mariniers. In 2005 vertrekt zij weer naar Afrika. "Wanneer je dagelijks alle nieuwsbeelden van de wereld over je heen krijgt uitgestort kan het erop lijken dat je als mens alleen niet veel goeds kan doen voor de wereld. Niets is minder waar! Wat 1 mens kan doen is van levensbelang voor anderen. Dat blijkt uit de portretten over twee Nederlandse welzijnswerkers in Kenia die ik heb gevolgd. Inspirerende mensen die anderen om zich heen aanzetten tot het verlenen van hulp". De portretten zijn uitgezonden in Hart van Nederland.

Achtergrond actualiteit
In 2006 slaat Pernille La Lau een andere weg in; die van de achtergrond actualiteit. Voor Teleac presenteert zij samen met Bas Westerweel "Bij ons Thuis", een journalistiek opvoed / onderwijsprogramma over de relatie tussen ouder en kind. Achter de schermen is ze binnen het team bezig met de volledige inhoud en samenstelling van het programma. Samen met Bart Peeters zet Pernille eind 2005 voor Teleac "De Nationale Inburgeringtest" groots neer. Vanaf mei 2006 is Pernille te zien bij RTL als nieuws-anchor bij “EditieNL” en “Vier in het Land”.

Life coaching en bedrijfscoaching
Sinds een aantal jaren is Pernille La Lau actief aan het werk als life coach en bedrijfs coach. In 2004 rondt zij haar opleiding tot life coach (methode Löhnen) af. Pernille gebruikt daarbij haar kennis over de wetten van het bedrijfsleven, opgedaan tijdens haar studie, en haar ervaring in de televisiewereld en journalistiek. Zo begeleidt zij geïnteresseerden zowel in hun prive-leven als binnen hun werkomgeving.

Column
Pernille La Lau schrijft sinds oktober 2007 een Column voor het zakelijke vrouwenblad Salomé (fot the woman in charge). Ook het glossy zakenblad niveau brengt een Column van Pernille.

De passie van... Pernille la Lau

'Landgoed La Lau'

"Een prachtige, kleurrijke border, overal wilde bloemen en ook nog eens een appelboom. Volop in de bloesem!" Enthousiast vertelt nieuwspresentatrice Pernille La Lau over de allereerste keer dat ze haar volkstuintje aanschouwde. "Ik zag mezelf al helemaal zitten in dat tuintje! Nou ja, totdat ik Rein ontmoette op het volkstuintjescomplex. `Het ziet er allemaal best wel leuk uit hoor, maar eigenlijk is het een bende´, vertelde hij me. En een bende was het! De border was bij nader inzien niet meer dan losgeslagen onkruid en bovendien lag er tussen de planten ongelooflijk veel gewapend beton. Je moest eens weten hoeveel betonblokken Rein en ik hebben versleept."

Spottend spitten
Nu, zo´n twee jaar later, ligt Pernille´s `landgoed´, zoals ze het zelf noemt, er prachtig bij. "Mijn zoon van zes en dochtertje van vier kunnen er naar hartelust spelen en ik kom helemaal tot rust tussen al dat groen." Pernille zegt regelmatig met zichzelf in gesprek te gaan terwijl ze met haar vingers in de aarde wroet. "Soms heb ik het zó druk dat ik mezelf best een beetje zielig vind. Dan zeg ik onder het spitten: `Wat ben jij toch zielig zeg. Nou, nou, wat heb je het toch weer druk. En nu ophouden met zeuren!´ Het helpt echt, hoor. Af en toe moet je jezelf gewoon een beetje aanpakken."

"Kijk, kijk: bloemen"
Hoewel Pernille La Lau met haar man en kinderen al jaren in een huis zonder tuin woont, komt ze uit een redelijk `groene´ familie. Haar opa was thee- en koffieplanter op Java en haar vader zette altijd tomaten in de tuin. Bovendien zaaide de nieuwspresentatrice als achtjarige zelf al tuinkers in een potje. "Prachtig toch om te zien hoe alles groeit en bloeit? Tegenwoordig wordt alles maar ingevlogen vanuit de andere kant van de wereld. Kinderen hebben geen idee meer hoe groenten ontstaan! Mede om die reden heb ik nu een volkstuintje. Mét daarop een moestuintje! Het is echt het project van mij en onze kinderen. En ze zien het meteen hoor, als er iets is gegroeid in de tuin of de moestuin. `Kijk, kijk: bloemen. Páárs!´, hoor ik ze dan roepen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten