zondag 11 december 2011

Sacha de Boer NOS Journaal @ Bekende Nederlandse Vrouwen


Sacha de Boer (Amsterdam, 9 april 1967) is samen met Rob Trip de vaste presentator van het NOS achtuurjournaal.Bekende Nederlandse Vrouw Sacha de Boer groeide op in Weesp als dochter van een huisarts en ging in Hilversum naar het plaatselijke Lyceum.

Sacha de Boer studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Haar afstudeerscriptie ging over AT5, een lokale tv-zender in Amsterdam, waar zij in 1992 als redacteur werkte.

In 1994 was Sacha de Boer nieuwslezer en redacteur bij Radio 10 en Concertradio. Vanaf juni 1994 was ze regelmatig op tv te zien als nieuwslezer van AT5.

In januari 1995 stapte Sacha De Boer over naar RTL5, waar ze nieuwsflitsen ging lezen. Na een half jaar werd ze samen met Rick Nieman presentator van een nieuw Veronicaprogramma, Nieuwslijn. In 1996 werd dat programma gestopt omdat het onvoldoende kijkers trok. Sindsdien werkt ze voor het NOS-journaal, vanaf 15 juli 2003 als vaste presentator van het achtuurjournaal. Van november 2002 tot eind 2003 was ze tevens een vaste presentator van het NOS-radioprogramma Met het oog op morgen.

Sacha de Boer trouwde op 14 februari 2002 met RTL Nieuws-presentator Rick Nieman.

Door de kijkers van het NOS-journaal, die op de presentatoren konden stemmen i.v.m. het 50-jarig jubileum, werd zij als beste presentator verkozen, net boven Harmen Siezen.

Op 21 oktober 2009 bleek uit een onderzoek in opdracht van Specsavers Audiciens, dat Sacha de Boer de mooiste, duidelijkste en prettigste stem van Nederland heeft, gevolgd door haar eigen man Rick Nieman.

Rick Nieman en Bekende Nederlandse Vrouw Sacha de Boer zijn uitgeroepen tot Societyman en Societyvrouw van het jaar 2011.

De titel wordt sinds 2004 door Stichting Nederland Positief jaarlijks toegekend aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk maken voor de maatschappij en uitblinken in uitstraling.

Volgens de vakjury is het uniek in de Nederlandse televisiegeschiedenis dat een getrouwd stel al jaren onafhankelijk en objectief het nieuws presenteert bij verschillende omroepen, zoals Rick Nieman en Sacha de Boer doen.

De jury roemt hun 'welbespraakte en unieke wijze van presenteren en hun inzet bij gala's ten bate van verschillende goede doelen'.

Bekende Nederlandse Vrouw Sacha de Boer is al jaren presentatrice van het NOS Journaal, terwijl Rick Nieman werkt als nieuwslezer voor RTL. Zij trouwden op 14 februari 2002.

Acteurskoppel Caroline de Bruijn en Erik de Vogel werd twee jaar geleden geëerd met de onderscheiding.

Sacha de Boer en Rick Nieman zijn het leukste stelletje van Nederland.

 
Nieuwslezers Sacha de Boer en Rick Nieman zijn uitgeroepen tot Societyman en Societyvrouw van het jaar.

Dat is een titel die sinds 2004 wordt uitgereikt door Stichting Positief. Hij is voor 'personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk maken voor de maatschappij en uitblinken in uitstraling'.

Bekende Nederlandse Vrouw Sacha de Boer is nieuwslezeres voor de NOS en Nieman voor de grote concurrent, RTL. De jury roemt hun 'welbespraakte en unieke wijze van presenteren en hun inzet bij gala's ten bate van verschillende goede doelen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten