zaterdag 23 juli 2011

Lottie Hellingman telefilm 2011 'Vakantie in eigen Land' @ Bekende Nederlandse vrouwen

 
Lottie Hellingman zondag op Nederland 3 in herhaling van de telefilm 'Vakantie in eigen land'.
Zondagochtend kun je op Nederland 3 kijken naar de herhaling van de telefilm 'Vakantie in eigen land' uit 2011 met Bekende Nederlandse vrouw Lottie Hellingman in een glansrol. Saskia heeft niet door dat haar vader Joep aan de rand van een financiële afgrond staat.
Daarom wordt de luxueuze gezinsvakantie ingeruild voor een vakantie-uitstapje in eigen land. Met haar vader en moeder neemt Saskia(Lottie Hellingman) intrek in een oud vakantiehuisje op een vervallen camping. Tegenover hen kampeert een Sintifamilie.
Regie: Hanro Smitsman.
Cast: Lottie Hellingman, Amalia Yuno, Max van den Burg, Frederik Brom.
‘Vakantie in eigen land’, zondag 24 juli, 09.00 uur op Nederland 3
'Vakantie in eigen land', een spannend en gevoelig familiedrama over een welgesteld gezin, gaat over de botsing tussen twee culturen, op scherp gezet door de gevolgen van de kredietcrisis. De hoofdrolspelers zijn Bekende Nederlandse vrouw Lottie Hellingman (De hel van '63, De Storm) en cabaretier Max van den Burg. Voor de rollen van de Sinti-familie organiseerde Kemna Casting speciale castingdagen omdat hiervoor geen geschikte professionele acteurs te vinden waren. Regisseur Hanro Smitsman (Skin, Schemer) werkte eerder met amateur-acteurs bij de speelfilm De Punt, waarbij de cast grotendeels bestond uit onervaren spelers uit de Molukse gemeenschap. Bijrollen in 'Vakantie in eigen land' worden gespeeld door Frederik Brom (Zus & zo, Ik ook van jou) en schrijfster/actrice Elle van Rijn (Oesters van Nam Kee, Liever verliefd).
Groene weilanden; een oase van rust. Niets verraadt dat een stukje verderop in een woonwagenkamp in Amsterdam Osdorp de set gevestigd is van Vakantie In Eigen Land. Deze telefilm komt van de hand van Hanro Smitsman, die zijn naam heeft gevestigd als regisseur met films als Skin en De Punt.

Vakantie In Eigen land is een telefilm geregisseerd door Hanro Smitsman en geproduceerd door Waterland Film voor de VARA. Het script, geschreven door Rob Bloemkolk, gaat over Joep die financieël in moeilijke tijden zit. Een luxe vakantie zit er dus niet in. Het alternatief is om de vakantie in Nederland door te brengen. Samen met zijn knappe en sexy vrouw Claire(Lottie Hellingman) en dochter Saskia verblijven ze in een stacaravan op een vervallen camping. Aan de overkant woont de Sinti familie. Joep en zijn vrouw vinden de Sinti’s en hun gewoonten maar vreemd en proberen contact dan ook zo veel mogelijk te vermijden. Saskia vindt de Sinti’s juist wel speciaal, vooral hun zoon Dukker.

Een paar vragen aan de regisseur Hanro Smitsman:
Een van de grootste discussiepunten van onze maatschappij is de multiculturele samenleving. Heeft deze film ook een maatschappelijke functie of boodschap?
Hanro: "Ja ik denk het wel. Waar het heel erg over gaat is de ander. Op dit moment is er een tendens dat we bang moeten zijn voor de ander. Dit verhaal gaat over dat de ander je kan louteren. Dat op het moment dat je failliet bent juist de ander moet raadplegen. De ander kan juist nieuwe inzichten geven."

 

Skin, Schemer en Raak zijn vrij rauwe films, met veel emotie en ruwe omgangsvormen.
Zal Vakantie In Eigen Land net zo extreem zijn?
Hanro: "Nee. Het is meer een komedie, maar komedie kan ook veel met ernst te maken hebben. Het is een andere manier van brengen."


Waarom heeft u Max van den Burg en Lottie Hellingman voor de hoofdrollen gecast?
Hanro: "Lottie Hellingman is gewoon een heel goede actrice en haar timing is heel speciaal. Max van den Burg is ook hilarisch. Vakantie in eigen land is meer een tragikomedie en zij hebben de kwaliteiten om de film niet eendimensionaal te laten zijn."

 

Veel van uw werk is onder te brengen in arthouse. De hoofdrolspelers van Vakantie In Eigen Land zijn zeker geen onbekende namen. Zo heeft Lotti Hellingman in grote producties gespeeld zoals De Storm en De Hel van ‘63. Geeft u hiermee aan dat u met Vakantie In Eigen Land voor het grote publiek gaat?
Hanro: "Bij de casting denk ik daar nooit over na. Lotti is gewoon een fantastische actrice. Als ik een film maak kijk ik naar de kwaliteit van de acteurs, niet zozeer naar hun bekendheid. Goed spel maakt een film goed. Er zijn heel veel films met veel bekende namen maar dat zegt niets over de kwaliteit."

 

Niet alle acteurs zijn professioneel. De rollen van de Sinti Familie worden gespeeld door
onervaren amateur acteurs. Is het lastig om hiermee te werken?
Hanro: "Nee en ja. Vooral nee. De Sinti’s brengen bepaalde kwaliteiten met zich mee, zoals de muziek en de taal. De Sinti’s zijn zo bijzonder en authentiek; het zou lastig zijn om Nederlandse acteurs dit te laten spelen. Je krijgt dan niet dat authentieke resultaat."


De Sinti’s worden beschouwd als een groep aan de rand van de samenleving. Net als skinheads en Molukkers die eerder voorkwamen in uw werk. Waarom fascineren deze groepen u zo?
Hanro: "Het gaat er niet zozeer om of een groep aan de onderkant of bovenkant van de samenleving staat. Ik denk dat deze groepen ons veel vertellen over hoe we zelf zijn."

Lottie Hellingman in telefilm 2011 'Vakantie in eigen Land'
Lottie Hellingman en Max van den Burg spelen hoofdrollen in de Telefilm 'Vakantie in eigen Land' van regisseur Hanro Smitsman, scenarioschrijver Rob Bloemkolk, producent Waterland Film en de VARA.
Een botsing tussen twee culturen, op scherp gezet door de kredietcrisis.
Joep staat aan de rand van de financiële afgrond. Daarom wordt de gezinsvakantie dit jaar geen luxueus verblijf in Portugal maar een uitstapje in eigen land. Feitelijk is het zelfs een vlucht voor zijn criminele klanten. Met zijn vrouw Claire(Lottie Hellingman) en dochter Saskia neemt Joep zijn intrek in een oude stacaravan op een vervallen camping.
 
Tegenover hen is een Sintifamilie neergestreken. Claire en Joep moeten niets van hen hebben, maar tussen Saskia en Dukker, de zoon van de Sinti’s, bloeit iets moois op.
Vakantie in eigen land, een spannend en gevoelig familiedrama over een welgesteld gezin, gaat over de botsing tussen twee culturen, op scherp gezet door de gevolgen van de kredietcrisis. De hoofdrolspelers zijn Lottie Hellingman (De hel van ’63, De Storm) en cabaretier Max van den Burg.
 
Voor de rollen van de Sinti-familie organiseerde Kemna Casting speciale castingdagen omdat hiervoor geen geschikte professionele acteurs te vinden waren. Regisseur Hanro Smitsman (Skin, Schemer) werkte eerder met amateur-acteurs bij de speelfilm De Punt, waarbij de cast grotendeels bestond uit onervaren spelers uit de Molukse gemeenschap.
 
Bijrollen in Vakantie in eigen land worden gespeeld door Frederik Brom (Zus & zo, Ik ook van jou) en schrijfster/actrice Elle van Rijn (Oesters van Nam Kee, Liever verliefd).
Waterland Film produceerde onder meerStella’s oorlog, ‘n Beetje verliefd en Nachtrit. De Telefilm Köfte van Michiel van Jaarsveld wordt 31 juli uitgezonden op Nederland 2.
 
De speelfilm Shocking Blue van Mark de Cloe draait vanaf 12 augustus in de bioscopen. In productie zijn onder meer de speelfilm Zieleman van Ben Sombogaard en de dramaserie De geheimen van Barslet van Boris Pavel Conen.

Vakantie in eigen Land met Nederlandse top actrice Lottie Hellingman betekent voor Smitsman, na Skin, De Punt en De laatste Reis van Meneer van Leeuwen, alweer zijn vierde telefilm op rij.
 
Maakte hij met de eerste twee nog indruk en was laatstgenoemde een aardig tussendoortje, Vakantie in eigen Land. De film is vaardig geschoten en goed geacteerd, vooral met een glansrol voor Lottie Hellingman.

Aan thema’s geen gebrek in Vakantie in eigen Land. De film verhaalt over relatieperikelen, vriendschappen, cultuurverschillen, vooroordelen en ga zo maar verder. De rode draad waaraan deze thema’s zijn opgehangen  - een verwende familie slaat op de vlucht voor schuldeisers en komt op hun nieuwe verblijfplaats in aanraking met een Sintifamilie.
Vakantie in eigen Land is een pracht film, waarin goed geacteerd wordt (vooral de twee jeugdige hoofdrolspelers en de inmiddels tot Nederlandse top actrice uitgegroeide Lottie Hellingman zijn zeer goed), het visueel en auditief allemaal prima verzorgd is, maar de kijker actief bij het geheel betrokken raakt.

Saskia(Lottie Hellingman) heeft niet door dat haar vader Joep aan de rand van een financiële afgrond staat. Lottie Hellingman maakt zich drukker om haar borsten, in de film steevast tieten genoemd, en haar minnaar. Na een seks en naaktscène waarin ze vreemd is gegaan met haar minnaar, ontploft het plot. Vanwege het familiefilm karakter zijn de blootscenes eruit geknipt.
 
Daarom wordt de luxueuze gezinsvakantie ingeruild voor een vakantie-uitstapje in eigen land. Met haar vader en moeder neemt Saskia intrek in een oud vakantiehuisje op een vervallen camping. Tegenover hen kampeert een Sintifamilie. Jaar: 2011 Acteurs: Frederik Brom, Max Van Burg, Lottie Hellingman. Regie: Hanro Smitsman.
Joep staat dus aan de rand van de financiële afgrond. Daarom wordt de gezinsvakantie dit jaar geen luxueus verblijf in Portugal, maar een uitstapje in eigen land. Feitelijk is het zelfs een vlucht voor zijn criminele klanten.
 
Met zijn mooie vrouw Claire(Lottie Hellingman) en dochter Saskia, neemt Joep zijn intrek in een oude stacaravan op een vervallen camping. Tegenover hen is een Sintifamilie neergestreken. Claire en Joep moeten niets van hen hebben, maar tussen Saskia en Dukker, de zoon van de Sinti's, bloeit iets moois op.
Vakantie in eigen Land (2011)
Regie: Hanro Smitsman
Scenario: Rob Bloemkolk
Producent: Wilant Boekelman, Koji Nelissen
Camera: Joost Rietdijk
Montage: Marc Bechtold, Michelle Hofman
Muziek: Paul M. van Brugge
Met: Amalia Yuno, Lottie Hellingman, Max van den Burg, Gianni Janzen, e.v.a.
Taal: Nederlands / Kleur
Speelduur: 75 minuten
Filmrecensie 'Vakantie in eigen Land'
De tweede Telefilm gaat over een familiecrisis, financiële problemen en cultuurverschillen. Dat klinkt als een zwaar drama, maar in ‘Vakantie in eigen land’ is geen enkel probleem onoplosbaar. Workaholic Joep (Max van Burg) is adviseur in dubieuze belastingconstructies.
 
Hij wordt bedreigd door een opdrachtgever die ineens miljoenen aan achterstallige belastingen moet ophoesten. Samen met zijn vrouw (zeer knappe rol van Lottie Hellingman) die zich liever drukker maakt om haar borsten(tieten in de film) en dochter vlucht hij naar een vervallen vakantiehuisje dat ooit van zijn oma was.
 
Joep verzwijgt de reden. Het gezin is luxe vijfsterrenvakanties gewend op tropische bestemmingen, dus vrouw en dochter begrijpen niet goed waarom ze ineens naar deze bouwval moeten. De nieuwe omstandigheden zorgen ervoor dat langlopende huwelijksproblemen eindelijk kunnen worden besproken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten